ליון שתרצו לטעום

העיר בנויה על שני נהרות, הרון במזרח והסון במערב. מרכז חיי העיר בחצי האי פרסקוויל, בין שני הנהרות, ועיקר ההתרחשות בין שתי כיכרות, כיכר בלקור וכיכר טרוקס, היא כיכר העירייה. בגדה המזרחית של הרון נמתחת טיילת יפה, ממנה יוצאות ספינות לשיט על הנהר.
על שני הנהרות הרבה מאוד גשרים, למכוניות, רכבות, הולכי רגל ורוכבי אופניים, וכולם יפים.

מעל העיר העתיקה, על אחת מגבעות ליון, ליד בזיליקת נוטרדאם היפה והאמפיתאטרון הרומי, נשקף נוף מרהיב אל גגות ליון האדומים. את העלייה כדאי לעשות בפוניקולור, אבל את הירידה כדאי לעשות באחת הריאות היאורות היפהפיות של העיר ומרובות הפרחים, היישר חזרה לרחוב הבקר – rue du boeuf – של העיר העתיקה.


אוכל בכל פינה
ראשוני המתיישבים המודרנים במאה ה-13 היו סוחרים איטלקים, ואכן ברחובות העיר מפעם לפעם יש תחושה של רחוב איטלקי עם בתים בצבעי אדום וצהוב. עיקר התעשייה אז הייתה תעשיית המשי והדפוס, שנעשו בתוך הבתים, ולכן הבתים גבוהים במיוחד, עם תקרות מעל ל-4 מטרים.


קירות מצויירים ברחבי העיר
ברחבי העיר אפשר למצוא כ-60 ציורי קיר ענקיים מרהיבים. מיזם ציורי קיר ענקיים הפזורים ברחבי העיר, שצריך פשוט לתור אחריהם. חלק מהציורים כל כך ריאליסטים שקשה להבחין שזה לא אמיתי אלא רק ציור.
בפאתי העיר נמצא פארק Tete d'Or – פארק בוטני רחב ידיים ובמרכזו גן חיות פתוח ומקסים. אי של שלווה ופעילות נהדרת עם ילדים.

המסעדות הליונזיות הן הבושונים, בהן מגישים מנות מסורתיות ולקינוח את הממתקים המקומיים, שעשויים ממרציפן ושוקולד. ביסטרונומיק הן המסעדות בהן יש יצירתיות מקומית בניחוח גלובלי, מנות טריות מאוד, אוכל טוב, אוירה נינוחה עד יוקרתית ומחירים סבירים של כ-25 – 30 יורו לאדם. יינות טובים ובכמויות אדירות אפשר למצוא בכל בתי האוכל בתפריטים עבי כרס.

Croix Rousse Marche – הגדול מכולם הוא שוק האיכרים של קרואה רוס, שפתוח כל יום חוץ מיום שני. בשבת ובראשון השוק גדול הרבה יותר כי יש בו יותר דוכנים, בימי שלישי יש גם מוצרים שאינם אוכל.
Marche Alimentaire Saint Antoine Celestines – בגדה המזרחית של הסון, בין שתי הכיכרות, יש בסופ"ש שוק פירות וירקות מקסים וספרים משומשים.
Halles de Lyon Paul Boucuse – שוק קטן ומקסים שפתוח כל יום פרט ליום שני, בין השעות 7 בבוקר עד 7 בערב עם הפסקת צהריים בין 2 ל-4. זהו אחד המקומות הטעימים בעיר, השוק המקורה של פול בוקוז (כמו שוק שרונה) לא זול, ועם הרבה בתי אוכל ודוכנים צבעוניים.

Café Terroir – מעין ביסטרונומיק מודרני עם אווירה נעימה וחמימה, אוכל מסורתי בעטיפה עדכנית, טעים מאוד, טרי ואיכותי. בשר ודגים, ירקות, גבינות ועוד. תפריט יין מרשים. חבל לפספס.
Muraato – בר יין קטן ומקסים, עם אווירה טובה וניחוחה. מבחר יינות מרשים, עם מגוון יינות של יצרנים קטנים ומעניינים. אפשר לשתות במקום, לקבל הדרכה וגם לקנות יינות הביתה. ונעים גם לשבת עם כוס יין מתחלפת ליד צלחת שרקוטרי, גבינות או מעדנים משובחים אחרים.

Les Apothicaires – מסעדה מסוגננת, עיצוב אלגנטי, אבל לא פורמלי מדי, אווירה נעימה, בישול יצירתי ותפריט יין מכובד. בערב מוגשת ארוחת טעימות בת 8 מנות יצירתיות ומושקעות ב-59 יורו.

L'Institut Restaurant – חובבי קולינריה לא יכולים לדבר על ליון מבלי לדבר על השף פול בוקוז. המסעדה נמצאת בבית הספר של השף. מסעדה שהיא היסטוריה בליון.
La cave Des Voyageurs – בר יין קטן במעין מרתף. מבחר יינות מעניין מרוב אזורי צרפת, בכוסות ובבקבוקים, לצד בר מתוצרת מקומית קלה ואווירה לא מחייבת.

Cremerie Saint Antoine – אחרי שנים של עיסוק בייצור ויצוא גבינות בקואופרטיב גדול, החליטה הבעלים שהיא רוצה קשר ישיר עם הלקוחות ופתחה לעצמה את חנות הגבינות המדהימה הזו. החנות מספקת גבינות לכל השפים הטובים בליון. חובבי הגסטרונומיה ימצאו פה עולם ומלואו של תעשיית ייצור הגבינות העולמית ומעדנים נוספים.
Antic Wine – חנות יין מעניינת מאוד ומקורית בעיר העתיקה, עם מבחר רחב של יינות מסקרנים מכל רחבי צרפת והעולם, חלק גדול מהם משנים מרתקות וותיקות ביותר, כולל בקבוקי ענק. חנות צרה, עמוסה ולא כל כך נוחה, עם שירות שרחוק מלהיות מבריק, אך שווה בדיקה של חובבי יין.